Mumindalens

Bengalkatten Maxime
Bengalkatten Mischa
Bengalkatten Mischa

Om bengalkatten

Bengalkatten är en skapelse av en direkt korsning mellan tamkatt och asiatisk leopardkatt - detta har gjorts för att tillvarata den vilda skönheten hos leopardkatten, som liknar en ocelot eller en margay. Bengalkatten Abljus

"Bengal" härstammar från det latinska namnet på den asiatiska leopardkatten, Felis Bengalesis. Man tror att den första dokumenterade korsningen i USA är från 1963, ehuru det finns referenser till tam/vild korsningar tidigare i litteraturen.

De tre första generationerna av tam/leopardkatt är hybrider. Den fjärde generationen och senare är SBT bengaler.

Tamkatt/leopardkatt hybrider

BengalkattenDen förstagenerationens hybrider, kräver speciell uppmärksamhet och skötsel. Dessa katter är ofta bedövande vackra på det där speciella vilda sättet, men hänsyn bör tas till deras temperament. Honorna används som bas i aveln (fondationkatterna) av bengalen. Hanarna är nästan alltid sterila.

Den tama bengalkatten

SBT bengalerna är trevliga, sällskapliga och intelligenta katter, som trivs med andra djur - en aktiv, nyfiken - men framför allt intelligent katt,duktig klättrare och hoppar högre än man tror och medfödd skarp hörsel och utmärkt syn.

Färg och mönster

BengalkattenI bengalaveln finns flera färg och mönsteralternativ. Den brunprickiga har mörka fläckar på ljusare bakgrundsfärg - varierande från grått till mycket gyllenröd.

Snö varianterna, som lynx, mink och sepia har en blekvit bakgrund med kontrasterande fläckar. Det är önskvärt med extrem kontrast mellan fläckarna och bakgrundsfärgen. "Marble" representerar en förändring i mönstret från spotted till virvlar eller marmorering. Mönstret består av brun fläckigt färgade virvlar formad i en horisontell rörelse i stället för traditionella prickar.

Marble mönstret finns även hos snövarianterna, som snömarble. Det finns flera andra färgvariationer bland bengalfärgerna, som härstammar från tamkattens gener och stämmer inte med bengal standarden, som blå, svart och sköldpadd. Silver är en ny färg hos bengalen, som t.ex svartsilver och snösilvervarianter.